לפרטים חייגו:072-3310326

ענף ההיסעים במדינת ישראל משתנה בקצב מואץ בשנים האחרונות, ובתקופה האחרונה גובר הביקוש להסעות פרטיות כחלופה ראויה ומשתלמת לשימוש ברכב הפרטי. תושבי ישראל מודעים לעומס הכבד שנמצא בכל כבישי הארץ, והממשלה עושה לא מעט מאמצים כדי לשפר את המצב, על מנת לפתח ולהטמיע מוצרים ושירותים טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים במטרה לקדם את התחבורה החכמה והיעילה יותר.

לאור הביקוש העולה לשירות הסעות שלא ברכבים פרטיים, נוצרה הזדמנות חסרת תקדים להקמת עסק חדש בתחום ההיסעים. אם אתם מעוניינים להקים חברת הסעות איכותית, מקצועית ומבוקשת הכתבה הזו נועדה עבורכם.

הקמת חברת הסעות חדשה תאפשר לכם להציע שירות רווחי וארוך טווח לגופים עסקיים ומוסדיים שונים, לחתום על חוזי עבודה מול רשויות מקומיות ומוסדות חינוך, להציע שירות הסעות לעובדים, לתלמידים, לטיולים, לתיירים, לחתונות ואירועים ועוד. איך ומאיפה מתחילים? מה הצעדים הדרושים להקמת החברה?  ממי רוכשים אוטובוסים, מיניבוסים ורכבי הסעות אחרים?

בדיקות מקדימות בטרם הקמת חברת הסעות חדשה

עוד בטרם פתיחת חברת ההסעות ורישומה כנדרש ברשויות המס, חשוב לבצע מחקר שוק יסודי ומעמיק. חשוב להקפיד על בדיקות מקדימות כדי לבחון את כדאיות העסק, להעריך את הפוטנציאל הכלכלי שלו, לבדוק עלויות ויש להכין תוכנית עסקית מפורטת ומאורגנת, עדיף בעזרת יועצים מנוסים. כמו כן, חשוב לציין שאם הקמתם חברה ואתם רוצים להתרחב לרשת זכיינות – מומלץ להתייעץ עם עורך דין זכיינות המומחה בתחום. בשלב הראשוני ועוד לפני הקמת העסק עליכם להתייחס ולבדוק את הנושאים הבאים:

  • ביורוקרטיה וניירת – יש לפתוח תיק ברשויות המס השונות, כלומר מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, את החברה יש לרשום אצל רשם החברות ובנוסף יש לערוך התקשרות מול משרד התחבורה.
  • רישיון עסק – חברת הסעות חייבת ברישיון עסק, יש לפנות לרשות המקומית למחלקת רישוי עסקים.
  • בדיקת עלויות להקמת החברה – ההשקעה הנדרשת להקמת חברת הסעות יכולה להגיע לסכום גבוה, יש להשקיע ברכישת צי רכב מגוון, לכן בשלב זה יש לאסוף מידע ולברר עלויות לרכישת מיניבוסים למכירה, אוטובוסים מפוארים ומאובזרים היטב, רכבי הסעות זעירים עם מזגן מקפיא ובהתאם לצורך ויעדי החברה ניתן לשקול רכישת מוניות למכירה, לימוזינה וכו'. יש להתייחס לעלויות נוספות להקמת החברה כמו עו"ד, רואה חשבון, מימון, משרד ועוד.
  • ביטוחים לעסק ולרכבים – יש לבדוק עלויות של ביטוחים לעסק, לרכבי ההסעות, לנהגים ולנוסעים.
  • מימון – הקמת חברת הסעות מחייבת פתרונות מימון ואשראי בתנאים משתלמים, ניתן לגייס מימון מבנקים, מחברות למימון חוץ בנקאי ודרך קרנות מימון ייעודיות, למשל קרן ההלוואות בערבות המדינה. במקביל, יש לנהל מו"מ מול חברות ויבואני רכב המציעים אוטובוסים ומיניבוסים למכירה. יש אפשרויות שונות לרכישת רכבי הסעות, למשל ליסינג, תשלומים וכו', וכדאי לבדוק גם מה המחיר של רכבי הסעות יד 2 במצב תקני.
  • כוח אדם – כדי לתפעל את החברה יש לגייס נהגים מיומנים עם רישיון מתאים להסעות, קצין רכב מנוסה, מנהלים מקצועיים ובעלי ידע בתחום ההיסעים, מזכירות ועובדים נוספים.
  • מיקום העסק וחניה – חשוב לתכנן מראש את מיקום העסק ויש לשכור שטח בו הנהגים יוכלו להחנות את המיניבוסים, האוטובוסים ושאר כלי הרכב.
  • פרסום ושיווק – כדי שחברת ההסעות תצליח עליכם להשקיע בשיווק ובפרסום החברה, לבד או בעזרת מומחים.

 היבטי רישוי לחברת הסעות

הקמת עסק חדש במדינת ישראל מחייבת רישום ופתיחת תיקים ברשויות המס, אם מקימים חברה בע"מ התהליך מתחיל אצל רשם החברות ויש לנסח תקנון חברה, לשלם אגרה ועוד. לאחר ההליך הביורוקרטי הנדרש להקמת חברת הסעות, יש לפעול מול מחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית מאחר והחוק (צו רישוי עסקים) מחייב להוציא רישיון עסק.

כדי לקבל רישיון עסק לחברת הסעות יש לפנות אל גורמי רישוי רלוונטיים ובהם:

  • המשרד לאיכות הסביבה.
  • משטרת ישראל.
  • משרד התחבורה.

חברת הסעות חייבת לעמוד בתקנים המחייבים, בין היתר בדרישות שנקבעו בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסעת סיור, הסעה מיוחדת והשכרת רכב). ניתן להציע שירות רק לאחר קבלת רישיון עסק לחברת הסעות, הרישיון ניתן רק לתאגיד רשום המעסיק מנהל מקצועי ובעל רישיון מתאים לפיקוח הסעות, וכל עוד יש לחברה ביטוחים ואישורים כנדרש.

וואטסאפ כתובת חייגו עכשיו